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OSM/EE DECISION SHEET 

Category Standard: Clause Document no. 

ITAV EN 62368-1:2014 + A11:2017 

EN IEC 62368-1:2020 + A11:2020 

EN IEC 62368-1:2024 + A11:2024 

6.5.1 OSM-EE 23/2 
rev 1 

Subject Key words Meeting 

Flammability of internal wiring Internal wire 

VW-1 

Copenhagen 2023 

Helsinki 2024 

Question 

Individual internal wire or groups of wires within the same PS2 or PS3 circuit is completely tubed 
with VW-1 rated tube.  

Does the wire or groups of wires within the tube still need to comply with requirements of clause 
6.5.1? 

Example: Wire from fan to PCB or flat cable between different PCBs. 

Decision 

It is the opinion of OSM-EE that since the wire or group of wires is completely tubed with VW-1 
rated tubing, it is not needed to apply additional requirements of clause 6.5.1 to the wire or group 
of wires within the tube. 

Explanatory notes 

In Helsinki 2024, OSM-EE decision 23/2 was modified based on the feedback from TC108 WG 
HBSDT during the 2023 fall meeting. 

- "Wire" was changed to "wire or groups of wires" 

- the clause number was confirmed 

- an example was added 

 


